Manifest

Manifest #Estudiants9N

Manifest de presentació d’Estudiants 9N

La societat catalana es troba en un moment històric del qual ningú pot romandre impassible. En els darrers anys hem viscut mobilitzacions massives en defensa d’un nou país lliure, just i democràtic. Aquestes reivindicacions ciutadanes han conduit les institucions públiques i els partits polítics a convocar un referèndum el proper 9 de novembre per decidir el nostre futur polític, és a dir, que el poble català pugui exercir, de manera pacífica i democràtica, el seu dret a l’autodeterminació. Atès que el Govern espanyol nega la capacitat de decisió dels catalans i catalanes i amenaça amb la prohibició de la consulta, des d’Estudiants9N entenem que el dret d’autodeterminació és bàsic de totes les nacions i que Catalunya, com a tal, es veu amb la necessitat d’exercir-lo.

Nosaltres no només ens adrecem al Govern central, també ens dirigim al govern de la Generalitat per advertir que no ens valen ni estratègies institucionals ni tàctiques electoralistes. Unes eleccions anticipades no materialitzarien la nostra voluntat total, ja que el moment que vivim demana que els partits deixin de banda interessos electorals  i treballin en favor del referèndum. Tan sols hi ha un camí a seguir: que les institucions catalanes desobeeixin el Govern espanyol tot acatant la voluntat del poble català.

És per aquesta raó que Estudiants9N, partint de la premissa que la comunitat educativa no pot restar inactiva davant d’aquests atacs a la democràcia i la llibertat, anunciem que iniciarem un cicle de mobilitzacions a totes les universitats públiques del Principat tant bon punt es materialitzi la prohibició del referèndum. L’objectiu és denunciar l’atac a la democràcia per part de les institucions públiques espanyoles i, alhora, pressionar les catalanes, tant el Parlament com el Govern català, per seguir endavant amb l’organització del referèndum d’autodeterminació. Afirmem per tant, que la consulta haurà de respondre exclusivament a la legalitat catalana, assentada sobre els fonaments de la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya, i al Dret Internacional.

El poble català ha de respondre amb responsabilitat i fermesa davant d’aquest context, i ha d’organitzar-se per tal de demostrar, un cop més, que està determinat i compromès amb la realització d’una consulta vinculant per fer complir el mandat democràtic que la societat catalana ha emès a les forces polítiques.

El moviment estudiantil té clar que aquest dret a l’autodeterminació sobre el futur del nostre país és un primer pas que ha de portar al poble català a ser plenament sobirà i a decidir sobre totes les coses que ens afecten. En aquest sentit, entenem que aquest procés democràtic ens ha de portar a poder decidir sobre l’educació que volem: pública i de qualitat, gratuïta, d’accés universal, amb beques que garanteixin que qualsevol persona pugui gaudir d’aquest dret(estenent aquests valors a la resta de serveis bàsics), així com quin és el model de societat al qual aspirem, tant en drets socials com en model econòmic.

Aquesta jornada reivindicativa serà la primera d’una sèrie de mobilitzacions massives i pacífiques que el poble català haurà de protagonitzar per defensar el seu legítim dret a l’autodeterminació davant de les institucions.

Estudiants9N ens reafirmem en la nostra voluntat de lluitar pel futur del nostre poble i pels seus drets democràtics. Seguirem cridant que el referèndum és irrenunciable.

 

Aturem les classes, activem la democràcia!

Signants incials: SEPC, AEP, AJEC, FNEC, Estudiants En Lluita i Sumem UB

Adhesions


Anuncis